Joyce Scheijen | Personal Coach

Over mij

“Mijn leven veranderde compleet tijdens een vakantie in Kroatië terwijl mijn man bijna alleen maar sliep.”

Ik zat op een strandje in Kroatië en keek naast me. Dion, mijn partner was weer eens in slaap gevallen. Daar zat ik dan met mijn twee boekjes, ik mocht er maar twee m meenemen anders nam ik de hele boekenkast mee. Ik had de afgelopen jaren een enorme puinhoop gemaakt van mijn leven

 

Tijdens die vakantie nam ik een drastisch besluit dit moest anders, ik ging vanaf nu mijn eigen verantwoording nemen. 

 

Het is nu mijn missie geworden om ambitieuze en ondernemende vrouwen te helpen om hun succes volledig te claimen in zowel hun leven als in hun business. Ik laat ze weer voelen waarvoor ze hier zijn, zodat zij meer impact kunnen maken in deze wereld.

Inmiddels heb ik al honderden krachtige vrouwen mogen helpen om af te rekenen met blokkades, weerstand en de overtuigingen die hun nu (nog) het gevoel geven dat ze stilstaan. Ik laat ze voelen wat ze diep van binnen eigenlijk écht graag willen, zodat ze zich naast hun business ook gelukkig voelen vanbinnen. 

 

Vlak voor die vakantie was ik net in een burn-out geraakt. Ik stelde behoeftes van anderen altijd boven die van mezelf. Ik was een keiharde werker en dacht dat dit mij nooit zou overkomen. Mijn motto was immers: als anderen mensen het maar goed hebben. Ik had (dacht ik) mijn leven goed voor elkaar, een leidinggevende functie bij een succesvol bedrijf dat zijden shawls maakte voor het hoger segment. Ik had grote verantwoordelijkheden, groot team onder mij en werkweken van 60/70 uur waren geen uitzondering. Maar ik voelde me uitgeput, gestrest en vooral ongelukkig. Maar ik dacht dat het zo hoorde. Goede baan, waar ik voor gestudeerd had, goed salaris en aanzien bij mijn vrienden en familie. Maar ondertussen cijferde ik mezelf compleet weg, want ‘s avonds lag ik uitgeblust op de bank met nul energie om überhaupt nog iets van mijn leven te maken. Mijn leven bestond eigenlijk alleen maar uit werken. Het resultaat van deze langdurige stress op mijn lichaam kostte mij én mijn galblaas en een burn-out. 

 

Maar tijdens die vakantie in Kroatië was ik volledig op mezelf aangewezen, niemand die er was voor mij.

 

Ineens had ik tijd voor mezelf, tijd om te lezen, tijd om mijn gedachten om te schrijven en tijd om te voelen wat ik nu écht wilde in mijn leven. Ik verlangde naar een eigen succesvolle business, een kindje waarmee ik samen met Dion een gezin vormde en ik verlangde naar een groot huis waar ik me gelukkig voelde. Ik wilde vanaf nu mijn dagen gaan invullen zoals ik dat wilde. In mijn notitieboekje schreef ik deze dingen allemaal op. Toen had ik nog geen idee dat de komende jaren dit zich allemaal zou gaan ontvouwen en mijn werkelijkheid werd.

 

Vanaf die dag (augustus 2015) besloot ik om beter voor mezelf te gaan zorgen, mezelf op nummer 1 te zetten en te gaan doen wat mij gelukkig maakte. Mijn motto werd: “Wat wil ik?”. Ik wilde het gevoel hebben dat ik nooit meer hoefde te werken, ik wilde altijd het gevoel hebben dat het zondagochtend was. Want dat was bij mij het enige moment in de week dat ik mij gelukkig voelde, samen met Dion met een koffietje op bed. Zo wilde ik me elke dag voelen!

 

Ik was klaar met het draaien op de automatische piloot, het harde en vele werken en het altijd maar oh zo druk hebben. Want wat zou er gebeuren als ik voor mezelf koos? Ondanks de angst die het met zich meebracht, ondanks de onzekerheid schreef ik mijn ontslagbrief, zonder dat ik 1 euro aan omzet had gemaakt. Mijn man dacht ondertussen dat ik gek was geworden, maar ik wilde gelukkig en succesvol zijn op alle gebieden in mijn leven, zo ook in mijn werk.

 

Ik besloot uit de ratrace te stappen en werken niet meer als werken te zien, maar als een opstapje naar het volgende level. Ik ging een opleiding volgen in persoonlijke ontwikkeling, nog geen idee dat ik hier geld mee kon verdienen. Ik stopte met vechten tegen het leven, ik wilde het leven voelen. Ik wilde dat het leven voor mij ging werken, niet tegen mij.

Op dat stoeltje moet mijn voeten in het zand, gaf ik mezelf de toestemming om te gaan doen wat ik wilde. De toestemming en de tijd om dit te mogen ontdekken. Daar zat ik urenlang te schrijven met een pen en een boekje, ik had nog nooit mezelf de vraag gesteld: “Wat wil ik nu eigenlijk écht?”. En ik begon te schrijven: Een huis, een gezin, een succesvol bedrijf en vooral gelukkig zijn met mezelf.

 

Nu 8 jaar later heb ik mijn eigen kantoor aan huis, in ons prachtig verbouwde huis in Zuid-Limburg, waar ik samenwoon met mijn man en dochter Ella. Waar ik elke dag met een heerlijke kop koffie die vrouwen mag helpen die ook het gevoel hebben dat ze stilstaan en het even niet meer weten. De afgelopen jaren heb ik meer dan € 50.000, – in mezelf geïnvesteerd zodat ik én een mooier mens én een goede coach ben geworden. Ik ontdekte namelijk dat persoonlijke ontwikkeling mijn leven compleet had veranderd. Ik leerde positiever naar het leven te kijken, de dingen aan te trekken die ik wilde en milder te zijn naar mezelf. Ik ontdekte steeds meer wie ik nu eigenlijk was, kreeg nieuwe doelen in mijn leven en ging steeds meer genieten van mijn leven.

 

Ik elimineerde alle negatieve energie, negatieve mensen en stress uit mijn leven. Doodeng, want ja, wie blijft er over? Vinden mensen me dan niet egoïstisch. Ik raakte vriendschappen kwijt, ik verloor zelf het contact met mijn vader, maar ik bleef me focussen om wat mij een goed gevoel gaf. Het resultaat was dat ik er oprecht voor mensen kon zijn, mijn zelfvertrouwen volledig terug was en dat ik gelukkig was dan ooit. Nieuwe mensen en nieuwe mogelijkheden kwamen op mijn pad waardoor nieuwe deuren opende. 

 

Terug naar de basis , terug naar wat jij wilt! Terug naar de essentie wie jij diep van binnen bent. Terug naar rust in je hoofd, alsof het elke dag zondagochtend is!

 

Niets in mijn leven is meer vanzelfsprekend, de automatische piloot zit nooit meer aan het stuur en ik durf uit te spreken dat ik een hekel heb aan Bon Jovi (ook al vindt de rest van de wereld hem geweldig) en schaam ik me er niet voor dat ik niet kan huppelen. Dat ik iemand ben die vijf boeken tegelijk leest en dat ik weet dat er meer is tussen hemel en aarde. That’s me, that’s what you get!

 

Is getekend een gelukkig mens!

 

En nu jij? Wat maakt het dat jij nog niet diep van binnen het leven leeft dat je zou willen leven? Deel het hier met me en ik neem binnen 48 uur contact met je op.

Mentaal

Wil jij ook altijd dat zondagochtend hebben? Mentaal sterker worden? Zo sterk in je leven staan dat andere mensen jou eigenlijk niet meer kunnen raken? Onze mindset houdt ons met overtuigingen en blokkades tegen om ook daadwerkelijk te groeien. Je weet wel dat je het ook alleen kan en die beren van de weg af kan slaan, maar dat gaat zoveel langer duren. Samen maken we een plan in lijn met zowel je business als je privé leven.

Emotioneel

Vaak kijken we op tegen de emoties die er bij komen kijken (zeker als we het hebben over binnenwerk). We denken dan dat er eerst een hele beerput aan emoties aan vooraf moeten gaan voordat we verder komen. Ik creëer voor jou een  safe space waar jij jezelf mag zijn en waarbij het op een lichtere manier mag gaan in plaats van dat het zwaar aanvoelt.   We focussen ons op jou en wat voor jou belangrijk is. 

 

Business

Waar ik voor sta is dat jij je 100% zelfverzekerd voelt zowel als mens  als  ondernemer. De focus in mijn coaching ligt op jou als persoon, de balans in jouw leven en wat bij jou past als professional. Ik sta naast je, zie je blinde vlekken en kun je altijd een beroep op mij doen als je vastzit. Je hebt mijn telefoonnummer dat je van maandag tot vrijdag kan bellen zodat we meteen ‘on the spot’ helderheid krijgen bij je en jij weer door kan. 

Plan een gesprek in

Voldoe jij aan de onderstaande voorwaarden en zoek jij een manier om dat ‘zondagochtendgevoel’ weer terug te krijgen? Dan spreek ik je graag in een sessie!

  • Jij hebt als bedrijf recht van bestaat, je weet hoe jij je klanten en omzet binnenhaalt. 
  • Je bent bekend met het ondernemerschap, je bent dus geen starter meer of iemand die een bedrijf wilt beginnen. 
  • Je hebt een omzet van minimaal € 50.000 per jaar of bent bereid om dat te doen wat nodig is om dat te behalen.
  • Je voelt je zelfverzekerd in de strategieën die je nu gebruikt.
  • Jij mist de groei, het ‘zondagochtendgevoel’ in je hoofd en hebt soms zelf het gevoel dat je stilstaat.
Dan ben ik er voor jou! Maak hieronder meteen een afspraak in mijn agenda.